ANASAYFA KONU ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Facebook Twitter Sayfamız

       

facebook sayfasımız

Alışveriş ve Faiz

Alışveriş ve Faiz

Tarih 15 Mart 2014, 12:07 Editör A.KARUL

"Alışveriş de ancak ribâ gibidir"


Alışveriş ve Faiz:

 Bakara suresi, ayet: 275

Yüce Allah'ın: "Alışveriş de ancak ribâ gibidir" (dediklerini aktaran) buy­ruğunun anlamı şudur: Yani vade geldiği sırada vade sonunda istenen faz­lalık akdin başında alınan asıl para gibidir. Şöyle ki; Araplar bundan başka bir ribâ (faiz) bilmiyordu. O bakımdan herhangi birisinin alacağının vadesi geldi mi borçlusuna: Ya borcunu öde veya faiz ver, yani borcun miktarını ar­tır, derlerdi.

Şanı yüce Allah, bunu haram kıldı ve onların bu şekildeki iddialarını ken­di hak sözü olan: "Halbuki Allah alışverişi helâl ribâyı haram kılmıştır" buyruğu ile reddetmekte ve vade geldiği takdirde eğer borçlunun borcunu ödeyecek imkânı yok ise, kolaylıkla ödeyebileceği bir süreye kadar mühlet verileceğini açıklamaktadır.

İşte Peygamber (sav)'ın Arefe günü: "Şunu bilin ki; her türlü ribâ (faiz) kal­dırılmıştır. Kaldırdığım ilk faiz ise bizim faizimiz olan Abbas b. Abdulmuttalib'in faizidir. Şüphesiz ki o bütünüyle kaldırılmıştır" sözleri ile neshettği faiz işte budur.
Peygamber (sav), amcası, insanlar arasında en yakını olanının alacağı olan faizi kaldırmakla işe başladı. İşte bu imamın (devlet başkanının) adil uygu­lamasının bir gereği idi. İmam adaleti önce kendisine ve en yakınlarına uygular ve ondan sonra adalet insanlar arasında yaygınlık kazanır. <>

İZAHAT:

işte faiz ve diğer islam dışı muamelelerin neticesi şimdi daha açık ve net olarak görünüyor. kapitalizm faizci sistemler çadırdıyor yıkılıyor. Allahu teala kendine ve habibine karşı itaat etmeyerek faiz alanların, Allah ve Resulü ile harb ettiklerini bildirdi ve neticede helak olacaklarını mallarının mahvedileceğini açıkladı. Bunda ısrarın manası akılsızlıktır, inadi küfürdür.

ilk kaldırılan faizin Efendimiz s.a.v. in amcasının faizi olduğu beyan edilmiştir. İşte idare mekanizması evvela kendinden etrafından işe başlamalı ki millete tesir etsin. Millete akıl verenler kendileri hortumlayınca tabiki millet kaçırmanın yollarını bulacak rüşvet verecek. Yaşanmayan bir inanç inanç değildir, kişi yaşadığı gibi inanmaya mecbur olur. O halde imanlı olanın faizle bir işi olamaz.

Ali KARA Hoca


Bu haber 2551 defa okunmustur.

Temel Dini Bilgiler

İçki Satılan Yerden Alışveriş Yapmanın Hükmü Nedir?

“Allah’ın Peygamberi sallallahu aleyhi ve sellem sarhoşluk veren içki ile ilgili olarak on kişiye lanet etmiştir: “...

Kur’an Okuma Alışkanlığı İçin 3 Önemli Tavsiye

“Uğrumuzda çaba gösterenleri yollarımıza eriştireceğiz. Allah, kuşkusuz, iyilik yapanlarla beraberdir.” (Ankebut,...
A.KARUL A.KARUL
NAMAZA BAŞLAMAK İSTİYORUM AMA ...? OKU
Meçhul Yazar Meçhul Yazar
Bir aşk hikayesi!
Taner ERDOĞAN Taner ERDOĞAN
Müstehcen NOTLAR - Kimi kandırıyoruz ?
Emrecan Er Emrecan Er
BENLİK DUYGUSU!

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

         

E-mail listemize adresinizi
ekleyin son eklenen 
konulardan haberdar  olun

_SAAT_

NAMAZ VAKİTLERİ

ANKET

Kuran-ı Kerim'i hangi sıklıkla okuyoruz?






Tüm Anketler

Bu sitenin içeriği titiz çalışmalar ile hazırlanmaktadır. Kaynak gösterilmesi şartı ile çoğaltılabilir.
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi