ANASAYFA KONU ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Facebook Twitter Sayfamız

       

facebook sayfasımız

Mahmud Efendi Hz. (k.s.) Metris'te Cübbeli Ahmet Hocayı Ziyaret Etti.

Mahmud Efendi Hz. (k.s.) Metris'te Cübbeli Ahmet Hocayı Ziyaret Etti.

Tarih 05 Nisan 2012, 18:56 Editör A.KARUL

Metris Cezaevi 04.04.2012 târihi bir hâdiseye şâhitlik etti. Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretleri bir zamanlar Müderris köyü nâmıyla meşhur olan, bugün ise cezaeviyle gündeme gelmekte olan Metris’e, yetiştirdiği talebesi, yazılmakta olan tefsîrinin baş vazifelisi, zamanımızın önemli ve etkili hocaefendilerinden Cübbeli Ahmet Hocaefendi’ye, âilesi muhtereme Hanımefendi ile birlikte duygu yüklü anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

         Metris Cezaevi bugün târihi bir hâdiseye şâhitlik etti. Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretleri bir zamanlar Müderris köyü nâmıyla meşhur olan, bugün ise cezaeviyle gündeme gelmekte olan Metris’e, yetiştirdiği talebesi, yazılmakta olan tefsîrinin baş vazifelisi, zamanımızın önemli ve etkili hocaefendilerinden Cübbeli Ahmet Hocaefendi’ye, âilesi muhtereme Hanımefendi ile birlikte duygu yüklü anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.
28 Şubat’ın da en büyük mağdurlarından olup on üç ay hapis yatan, her dönemde etki ve hizmet sahası büyüdükçe her türlü yolla engellenmek istenen ve Türkiye’deki İslâmî uyanış ve dirilişin öncülerinden olan bu büyük İslâm âlimi, yine birtakım ithamlardan dolayı dört aydır cezaevinde tutulmakta ve çok sevdiği Üstâdından ve cemaatinden ayrı bırakılmaktadır.
            Cübbeli Ahmet Hocaefendi şu anda biran evvel berât ile Mahmud Efendi Hazretleri’nin hizmetlerine devam etmeyi sabr-ı İlâhî ile beklemektedir. Cübbeli Ahmet Hocaefendi’nin  tutukluluk müddeti uzadıkça, uzun süredir onu göremeyen ve özleyen Mahmud Efendi Hazretleri, “Daha çıkmadı mı”, ‘Bir insan bu kadar tutulur mu” gibi ifâdelerle onun hapiste tutulmasından dolayı serzenişde bulunmuş ve nihâyet “Onu bir görsem iyi olur” buyurarak ziyâret etmeyi murâd etmişti.
Bugün gerçekleşen bu ziyâret, birbirini seven ve candan bağlı iki gönül dostu şeyh ile talebesinin muhabbet dolu ama hüzünlü bir buluşmasının feyiz ve heyecanıyla çok duygusal anlara sahne oldu. Cübbeli Ahmet Hocafendi bu görüşmede çok heyecanlanmış ve gözlerinden yaşlar boşanarak Üstadına sarılıp ellerini öpmüştür. Mahmut Efendi Hazretleri de onu bağrına basarak metânetle teselli etmiştir.
            Mahmud Efendi Hazretleri ona, “Günün belli mi” diye sormuş, Cübbeli Ahmet Hocaefendi de, “Efendi Hazretleri günüm belli değil, duâ edin, himmet edin, günüm belli olsun, berat edeyim, aklanayım” demişlerdir. Bunun üzerine “Bezdin mi” diye soran Mahmud Efendi Hazretleri’ne Cübbeli Ahmet Hocaefendi “Hayır bezmedim Efendi Hazretleri, ama sizden uzak olmanın hüznünü taşıyorum, himmet buyurun da biran evvel çıkıp size hizmet edeyim” diye cevap vermişlerdir.
Mahmud Efendi Hazretleri de kabul buyurup tasdik etmişler ve “İnşallah” buyurmuşlardır. “Benim yanımda mezar al, kabirde de bana tefsir okursun” buyurarak âhirette bile yanından ayırmak istemediği Cübbeli Ahmed Hocaefendi’ye çok kıymet veren Mahmud Efendi Hazretleri, hânelerine dönünce “O benim yüzüme gözüme baktı, ben onun yüzüne gözüne baktım” diyerek hasretlerini beyân etmişlerdir.
            İslâm âlimlerinin garîb bırakılmasının İslâm âleminin garîb olmasına sebep olduğu düşünülecek olursa, Mahmut Efendi Hazretleri’nin Cübbeli Ahmet Hocaefendi’ye verdiği kıymetin anlamı daha iyi anlaşılacaktır. Allâh-u Te’âla ve Tekaddes Hazretleri İslâmı ve İslâm âlimlerini garîblikten halâs edip, İslâm’ı ve İslâm âlimlerini hür ve azîz eylesin!
Bu haber 3407 defa okunmustur.

Güncel Meseleler

Muasır Bir İsmail Saib Sencer: Bayram Hoca

Bayram Hoca, muhakkik, muttaki bir ilim adamıydı. “Büyük hocalardan” ders okumuştu. Yıllarca Mahmud Efendi, Sadredd...

İDDEF ( İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu )

“Ümmetim bir vücudun azaları gibidir. Bir yerinde rahatsızlık olursa, bütün vücuda rahatsızlık eder.”
A.KARUL A.KARUL
NAMAZA BAŞLAMAK İSTİYORUM AMA ...? OKU
Meçhul Yazar Meçhul Yazar
Bir aşk hikayesi!
Taner ERDOĞAN Taner ERDOĞAN
Müstehcen NOTLAR - Kimi kandırıyoruz ?
Emrecan Er Emrecan Er
BENLİK DUYGUSU!

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

         

E-mail listemize adresinizi
ekleyin son eklenen 
konulardan haberdar  olun

_SAAT_

NAMAZ VAKİTLERİ

ANKET

Kuran-ı Kerim'i hangi sıklıkla okuyoruz?






Tüm Anketler

Bu sitenin içeriği titiz çalışmalar ile hazırlanmaktadır. Kaynak gösterilmesi şartı ile çoğaltılabilir.
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi