ANASAYFA KONU ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Facebook Twitter Sayfamız

       

facebook sayfasımız

Facebook kadınlar için büyük tehlike

Facebook kadınlar için büyük tehlike

Tarih 24 Kasım 2011, 16:30 Editör A.KARUL

FACEBOOKTAKİ MANEVİ TEHLİKE

Facebook adlı sosyal paylaşım sitesi belki haberleşmede çok önemli bir konuma sahip. Yayınladığınız bir videodan binlerce kişi haberdar olabiliyor. Bir hadisi şerif-i binlerce kişiye ulaştırabiliyorsunuz. Bunlar masum tarafı. Birde felaket tarafı var bu sitelerin.
 

 

BAYAN PROFİLİ OLŞTURUNCA!
 
Face’nin ne amaçla kullanıldığını tesbit etmek amacıyla kullanıcılar arasına girelim dedik. Bir arkadaşımız bu facebook sitesinde bir bayan profili oluşturdu. Profil resmi olarak da Türkiye bayrağını koydu. İslami paylaşım yapan, dini içerikli hatta ismailağa cemaati gibi ifadeler yazan sayfaları beğendi. Sayfalardaki yazılara yorum yaptı. Yorumlara cevap yazdı. Peki, sonuç ne?
 

 

Bir hafta içinde tam 250 erkek profili tarafından arkadaşlık isteği, 85 mesaj geldi. Mesajlarda “İsminiz çok güzel, tanışabilir miyiz?, arkadaş olabilir miyiz? Ne güzel yorum yapıyorsunuz, beni tanımak ister misiniz?” gibi ifadelerle karşılaştık.
 

 

TEHLİKENİN FARKINDA MISNIZ?
 
Evet bunu yapanlar o sayfalarda Allah korkusundan bahseden, ahiret ve cehennemden konu olunca mangalde kül bırakmayan Müslüman profilli insanlar. Çok acı bir tablo.
 

 

Dinimizde kadınların yabancı bir erkekle muhabbet etmesi caiz midir? Elbette hayır. Ama bakın Face’de ne oluyor; bir bayan paylaşımlara yorum yazıyor, onu yüzlerce erkek okuyor. Erkek de o yorumun altında yorum yapıyor “ne güzel ifade etmişsiniz” diyor. Bayanda: “teşekkür ederim” diyor. Yorumlaşmalar, cevaplaşmalar, methiyeler uzayıp gidiyor.
 

 

İşte büyük tehlike.
 

 

Belki ses yok ama yazı var. Not var, mesaj var. Yazılan mesajda aynı ses gibidir. Mesajı okuyan kişi onu beyninde kodlayarak adeta bir bayan sesine çevirir. Çünkü yazan kişi bir bayandır ve oda bayanın yazdığını bilmektedir. Dolayısıyla o düşünce ile okumaktadır.
 

 

Bir paylaşım sayfasında talebe olduğu anlaşılan bir bayan çarşafı savunuyor, Efendi Hazretlerine olan sevgisini anlatıyor.
 

 

Senin Efendi Hazretlerine azıcık muhabbetin olsaydı oralarda işin olmazdı. Saçını haram olduğu için göstermiyorsun belki ama senin yazdığın bir mesajdan etkilenen, beyninde değişik düşünceler canlanan bir erkeğin vebalini nasıl çekeceksin?

 


Çarşafın içine girersin, tesettüre bürünürsün, erkeklerden kaçıyorsun. Facebook’takiler erkek değil mi? Onlarla mesajlaşmak, muhabbet etmek caiz mi? Erkekler tarafından bakarsak bir bayana arkadaşlık teklif etmek ne manaya geliyor? Onlara mesaj atmak, muhabbet etmek caiz mi?
 

 

Arkadaşlar çok tehlikeli bir durum bu.

 


İslami bir sayfaya bakıyorsunuz beğenenler var. Bir bayanın profil resmi iki erkek profil resminin ortasında gözüküyor. Bu ne lahana turşusu, bu ne rezalet ve adeta felaket, büyük bir hezimet.
 

 

Bayanların facebook gibi siteleri kullanmasını doğru bulmuyoruz. Bu sebeple Facebook sayfamızı da kapattık. Uyarıyoruz! Tehlikeyi fark edin, kafirlerin tuzağına düşmeyin. Şeytanın oyununa gelmeyin. İpinizi nefsin eline vermeyin.

Bu haber 4332 defa okunmustur.

Tesettür ve Kadın

Kadın, Cami ve Özgürlük

İslam, insanı dünyaya geldiği ilk anda günahsız kabul eder ve ona günah işlemeden nasıl yaşayabileceğinin yolunu gö...

Kadın Sesi Avret midir?

İnternetde İslami forum olarak hizmet veren sitemizdeki üyeler ile H.z. Muhammedin hayatını farklı bir çok arkadaşı...
A.KARUL A.KARUL
NAMAZA BAŞLAMAK İSTİYORUM AMA ...? OKU
Meçhul Yazar Meçhul Yazar
Bir aşk hikayesi!
Taner ERDOĞAN Taner ERDOĞAN
Müstehcen NOTLAR - Kimi kandırıyoruz ?
Emrecan Er Emrecan Er
BENLİK DUYGUSU!

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

         

E-mail listemize adresinizi
ekleyin son eklenen 
konulardan haberdar  olun

_SAAT_

NAMAZ VAKİTLERİ

ANKET

Kuran-ı Kerim'i hangi sıklıkla okuyoruz?






Tüm Anketler

Bu sitenin içeriği titiz çalışmalar ile hazırlanmaktadır. Kaynak gösterilmesi şartı ile çoğaltılabilir.
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi